Keer terug naar het overzicht Kunstgras-versus-echt-gras-2880x1000
29 May 2019

De voordelen van kunstgras tegenover natuurlijk gras

Meer en meer wordt er in huizen, sportcentra of andere gebouwen gekozen voor kunstgras in plaats van natuurlijk gras. Dit komt voornamelijk door de grote voordelen van kunstgras, die het een flexibele en betaalbare optie maken om een perfect gazon te hebben.

In dit artikel zullen we uit de doeken doen wat de voordelen van Turfgrass kunstgras precies zijn en waarom het veel handiger kan zijn op lange termijn dan natuurlijk gras.

 

De voordelen van kunstgras tegenover natuurlijk gras

 

Er zijn veel redenen waarom meer en meer huishoudens kiezen voor kunstgras in hun tuin. Zelfs sportcentra verkiezen om dit soort gazon aan te leggen in de plaats van echt gras. De redenen hiervoor worden hieronder vermeld:

 

1. Het uiterlijk

Het uiterlijk van kunstgras wordt steeds aantrekkelijker. Het ziet er niet langer meer vals uit en het is zeker even aanlokkelijk als natuurlijk gras. Steeds vaker zijn kunstgras gazons niet meer te onderscheiden van natuurlijke tuinen. Daar komt nog bij dat één van de grote voordelen van Turfgrass kunstgras is dat het in perfecte conditie blijft doorheen het jaar!

 

2. Onderhoud

Vermoedelijk weet je al dat het onderhoud van een natuurlijk grasgazon wel wat tijd en moeite in beslag neemt. Het vergt een zekere kennis over tuinieren en dure machines om een natuurlijk gazon in perfecte conditie te houden. Wanneer we het hebben over natuurlijk gras voor sport, komt er zelfs nog meer tijd en moeite bij kijken om het nodige resultaat te bereiken. Het risico dat dit niet succesvol is, is heel hoog.

 

3. Waterafvoer

De capaciteit voor waterafvoer verwijst naar de weerstand van jouw gazon tegen weersomstandigheden. Bijvoorbeeld, als het regent of sneeuwt, is kunstgras zeer goed in staat om dit te weerstaan en geraakt het gras niet drassig of beschadigd. Kunstgras verliest ook geen kleur door overvloedig zonlicht dankzij het gebruik van speciale UV stabilisatoren.

 

4. Makkelijke installatie

Kunstgras kan bijna overal geïnstalleerd worden en op bijna elk type ondergrond: beton, tegels, cement, enz. Kunstgras is ideaal om rond zwembaden te installeren, in een café of buitenbar en zelfs in kinderspeeltuinen. Onmiddellijk na installatie ziet het er perfect uit! Ontdek hier waarom je je kunstgras door een professionele installateur moet laten plaatsen!

 

5. Economisch

Ten slotte kunnen we ook stellen dat kunstgras minder duur is dan natuurlijk gras op lange termijn. Natuurlijk gras vraagt meer onderhoud, duur materiaal en veel water, terwijl deze zaken niet nodig zijn voor kunstgras.

 

Geniet jij al van de voordelen van kunstgras?

 

Vind al onze producten hier terug: