Project - Speeltuin Torre del Conde

Project - Speeltuin Torre del Conde 

Als we Customgrass met één project moeten voorstellen, twijfelen we er geen seconde over: de speeltuin van Torre del Conde, in San Sebastián de la Gomera, Spanje, is het ideale voorbeeld. In deze populaire speeltuin van ruim 500 m² vind je heel wat attracties en spelletjes die zijn aangelegd met Customgrass. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld Twister spelen en hinkelen. 

Product: Customgrass

Customgrass is een getuft product. De technologie die we hiervoor gebruiken, lijkt op de technologie voor kunstgras. Ons hoogwaardige Customgrass ziet er geweldig uit, en kan ook nog eens helemaal op jouw wensen worden afgestemd. Zo kun je verschillende kleuren combineren en levendige designs of gedetailleerde logo’s ontwerpen.

Gecertificeerd veilig én duurzaam

Customgrass is het ideale product voor reclame en designs, maar ook voor speeltuinen. Dankzij de exclusieve foamafwerking van Turfgrass, verkrijgbaar in 6 en 12 mm, ervaar je maximaal comfort wanneer je erover loopt. De variant van 12 mm heeft een HIC-certificaat. Zo is een veilige omgeving gegarandeerd, wat onmisbaar is voor de ondergrond in speeltuinen. Daarom wordt deze vaak gebruikt onder speeltuigen zoals schommels, glijbanen en speelkastelen, in verschillende patronen en opvallende kleuren. Alle Customgrass-ontwerpen zijn getuft met uv-bestendige vezels, zodat ze niet verslijten of vervagen met de jaren.

Tal van nieuwe toepassingen

Je zag het misschien al: Customgrass biedt eindeloos veel mogelijkheden voor reclame en merkbekendheid. Het is perfect om reclame te maken op vloeren en muren, onder andere in speeltuinen voor kinderen of fitnessruimtes en op sportterreinen. "Ik vind het perfect voor de deurmat aan de ingang van een hotel. Het zou ook goed werken in de kinderzone van hotels", zegt projectinstallateur Cornelio Suarez.

Gemakkelijk te installeren en onderhouden, onvoorstelbaar comfort

Toen Antonio Perera van het bestuur van San Sebastián de la Gomera de opdracht kreeg om Parque de la Torre opnieuw in te richten, nam hij contact op met Corsua. Dat bedrijf zou uiteindelijk instaan voor de installatie van dit project. "Ik leerde Turfgrass en Customgrass kennen dankzij Corsua. Sinds we in 2015 het eerste park in Lanzarote afwerkten, wordt Customgrass steeds populairder. Volgens mij is Customgrass beter geschikt voor speeltuinen dan rubber. Je hebt minder tijd nodig voor de installatie, en zowel de installatie als het onderhoud zijn veel eenvoudiger." 

Cornelio Suarez, de manager van Corsua, is het hierover eens met Antonio Perera: "We hadden al ervaring met Customgrass. Het was dus relatief eenvoudig te installeren. Het heeft ons drie dagen gekost om het park af te werken, omdat er een storm woedde op het eiland. In goede weersomstandigheden zou dat in twee dagen gelukt zijn." Cornelio voegt daaraan toe dat de afwerkingslaag van Customgrass één van de sterke punten van het product is. "De foamafwerking maakt het onvoorstelbaar comfortabel. Speeltuinen met Customgrass zijn veel fijner om over te lopen dan andere speeltuinen." Zowel Antonio als Cornelio zeggen dat de feedback over de speeltuin in Torre del Conde erg positief is. "Het park is heel populair en ziet er spectaculair uit", zegt Cornelio. Ze hebben allebei nog andere projecten met Customgrass in het vooruitzicht.

  • Project: Speeltuin Torre del Conde 
  • Product: Customgrass FOAM 6 mm - 500 m² 
  • Locatie: San Sebastián de la Gomera, Canarische Eilanden, Spanje 
  • Klant: Bestuur van San Sebastián de la Gomera 
  • Installateur: Corsua